Vágólapra másolva!
A Honfoglalás 2000 Egyesület és a Nemzeti Szociáldemokraták több tagja megalakította a Vlagyimir Putyin Baráti Kört. A szerveződés célja: megismertetni az orosz elnök páratlanul eredményes munkáját.
Vágólapra másolva!

Az Egyesület nevében Szilvásy György által aláírt közlemény szerint azt akarják, hogy a magyar társadalom jobban megismerje az orosz nép értékteremtő kultúráját, a tudomány terén elért eredményeit, „melyek gazdagítják az egyetemes emberiséget, szemben a dekadens Nyugat hanyatló világával”. (Az egyesületben tevékenykedő Szilvásynak csak névrokona a Gyurcsány-kormány volt titokminisztere)

"Putyin a legtöbbet tette a világbéke megőrzése érdekében”, és "mérvadó körök napjaink legtekintélyesebb, s a világ legbefolyásosabb államférfijaként tartja számon” (sic!).

Mivel "példát mutat a kis népeknek, országoknak is - köztük Magyarországnak -, hogy miként kell visszaszerezni, megőrizni az évszázadok során felhalmozott értékeket, ezért intézményes keretek között, szervezett formában kell népszerűsíteni Putyin elnököt" - zárul a közlemény.