Orbán: újraéledt az egyházi iskolarendszer

Orbán Viktor
Kunszentmiklós, 2015. október 31. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Szolnoki Attila, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola igazgatója átvágja a nemzeti színű szalagot az intézmény új épületének avatásán 2015. október 31-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Jelentősen nőtt az egyházi nevelő- és oktatási intézményekbe járó gyerekek, fiatalok száma 2010 óta, vagyis újraéledt az egyházi iskolarendszer - állapította meg Orbán Viktor a kunszentmiklósi református iskola új szárnyának avatásán.
Vágólapra másolva!

Több évtized kényszerszünet után mára újraéledt az egyházi iskolarendszer - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Kunszentmiklóson a református templomban, a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános iskola új épületszárnyának avatóünnepségen.

Orbán Viktor és Szolnoki Attila, a felújított iskola igazgatója szalagot vág az avatón Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A miniszterelnök arról beszélt, hogy 2010-ben, a nemzeti kormány hivatalba lépésének évében Magyarországon az óvodától a középiskoláig egyházi iskolában119 ezer fiatal tanult, akiknek a száma 2014-re már 195 ezerre nőtt.

Jó magyarok, jó szakemberek

Emlékeztetett, az egyházi iskolarendszer, "az első bencés iskolától kezdve a protestáns kollégiumokon át a mai oktatási intézményekig