A németekről rendelt felmérést közpénzből az MTVA

MTVA top
Budapest, 2015. március 15. Imre Balázs műsorvezető a közmédia új napi aktuális csatornájának, a megújult M1 Kunigunda úti központjának négyes stúdiójában Budapesten 2015. március 15-én. Az M1 egyik fő célja, hogy a híradók segítségével akkor mutassák be az ország, és a nagyvilág eseményeit, amikor azok történnek. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
Közpénzből rendelt ismeretlen összegért egy nagy nemzetközi cégtől közvélemény-kutatást az MTVA arról, hogyan vélekednek a német polgárok a magyar határzárról. Az jött ki, hogy már többen támogatják, mint ellenzik. Megkérdeztük az MTVA-t, mennyibe került a kutatás.
Vágólapra másolva!

Többségben vannak a határzár támogatói Németországban - derült ki a közmédia hírcsatornája, az M1 megrendelésére készült kutatásból, melyet a közlés szerint a Millward Brown nemzetközi közvélemény-kutató cég készített Németországban és Ausztriában.

Az M1 hírcsatorna megbízásából készült a felmérés Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A német közvéleményben már

többségben vannak azok, akik egyetértenek a Magyarországon épült fizikai határzárral:

a megkérdezettek 50 százaléka támogatja a kerítést, 41 százaléka pedig ellenzi. Ausztriában a helyzet fordított: 41 százalék támogatja, 56 százaléka ellenzi azt a kutatás szerint.

Egyetértenek Orbánnal

A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy mindkét vizsgált ország közvéleménye nagy többségében egyetért Orbán Viktor magyar miniszterelnök által, a migrációs krízis nemzetközi megoldására tett legfontosabb javaslatokkal - hangzott el a televízió műsorában.

Orbán Viktor menekültügyben tett javaslataival sok német és osztrák egyetért Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az Origo kérdéssel fordult az MTVA sajtóosztályához, hogy megtudja: mennyibe került a közmédiának, és így áttételesen az adófizetőknek a nemzetközi felmérés elkészítése. A sajtóosztály tudatta: érdeklődésünket adatigénylésként értékelték és a hatályos jogszabályoknak megfelelően választ adnak.