Lázár: Egyetlen visszatoloncoltat sem veszünk vissza

Colleen Bell amerikai nagykövet Corvinus egyetem
Vágólapra másolva!
Minden eszközzel fellép a kormány a menekültkvótával szemben, ha erre az Országgyűléstől decemberben felhatalmazást kap, bírósághoz fordul - erősítette meg Lázár János a Kormányinfón. Magyarország egyetlen visszatoloncolt migránst sem fogad vissza.
Vágólapra másolva!

„Ami az unióban történik, az a tökéletes impotencia. A határok megvédésére irányuló magyar kormányzati törekvés viszont sikeres, radikálisan csökkent a bejutni próbáló menekültek száma” - így értékelte a menekülthelyzetet a Kormányinfón Lázár János.

Még Bell kedvéért sem

„Minden politikai menekült számára védelmet biztosítunk, csak azt kérjük tőlük, hogy legálisan lépjenek be az országba, és regisztrálják magukat” - mondta Lázár, aki az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének előző napi kijelentéseire válaszul azt közölte:

Colleen Bell kérésére sem akarunk sem befogadni, sem átengedni az országon senkit”.

Hozzátette: Magyarország az Európai Unió, és nem az Egyesült Államok tagja, és egyetlen olyan ország beavatkozását sem tolerálja, amely nem tagja az EU-nak.

Magyarországra érkezése óta nem fogalmazott még ilyen keményen Colleen Bell amerikai nagykövet Fotó: Polyák Attila - Origo

A nagykövet szerda este a Corvinus Egyetemen tartott előadást, és a menekültválsággal kapcsolatban úgy fogalmazott: „Tisztában vagyunk vele, hogy rekordszámú migráns érkezett Magyarországra, az ország pedig nagyon nehéz választás elé került. Az országnak joga van megvédeni a határait, de kötelessége is, hogy segítse a menekülteket.

A xenofób retorika nem segít abban, hogy megoldást találjunk a problémára.”

Senki sem jöhet vissza

Magyarország egyetlen visszatoloncolásra váró menekültet sem vesz vissza. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt azzal indokolta, hogy ők nem Magyarországnál léptek be az Európai Unióba, hanem Görögországnál, így szerinte oda kell visszaküldeni az érintetteket. Hozzátette: mintegy 40 ezer ember visszatoloncolását jelezték nyugat-európai országok.

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20151029-kemeny-kerdesekre-szamithat-lazar-janos.htmlLázár: Nincs szükségünk amerikai tanácsokrahttp://www.origo.hu/itthon/20151028-kemenyen-nekiment-a-magyar-kormanynak-colleen-bell.htmlKeményen nekiment a magyar kormánynak Colleen Bell