Perre készülnek Simicskáék

Vágólapra másolva!
Megdöbbent a Mahir Cityposter Kft. azon, hogy a Fővárosi Közgyűlés felmondta a céggel kötött szerződést. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég szerint eddig minden kötelezettségüket teljesítették, ezért nem tudják elfogadni a felmondást. 
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy október 31-ével szerződést bont a több mint hétszáz budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel. Arra is felszólították a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó vállalkozást, hogy

bontsa el a hirdetőoszlopokat.

A Mahir emlékeztetett, hogy 2006 szeptemberében kötöttek szerződést, amelyhez eddig mindig tartották magukat, ráadásul szerintük

az önkormányzat sem emelt kifogást az elmúlt kilenc évben,

így nem tudják elfogadni a felmondást.

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fővárosi önkormányzatnak eddig sosem volt baja a vállalkozással, mindig elfogadták az elszámolást és nem akarták ellenőriztetni könyvvizsgálóval sem, pedig megtehették volna.

A Mahir szerint

a szerződés felmondása "nyilvánvalóan jogszabályba ütközik,

egyben bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúját is felveti", a cég a felmondás kézhezvétele után azonnal megteszi a szükséges jogi lépéseket – írták.

Az Origo kedden írt arról, hogy a fideszes Kocsis Máté és az egyik főpolgármester-helyettes szakítani akar az Orbán Viktorral háborúzó Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó reklámcéggel. Kocsisék szerint a cég keveset fizet, ráadásul nem tartja be a szerződésben vállaltakat, úgyhogy fel kell bontani a 25 évre szóló megállapodást.