Örülhetnek a Budán közlekedők

Szépvölgyi
Szerdától már újra járható a Szépvölgyi út Lajos utca és Bécsi út közötti szakasza
Vágólapra másolva!
Megnyitották a Szépvölgyi út Bécsi út és Lajos utca közötti szakaszát. Eddig a fonódó villamoshálózat építése miatt volt lezárva.
Vágólapra másolva!

Ismét járható a Szépvölgyi út Bécsi út és Lajos utca közötti szakasza - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Szépvölgyi úton lefelé kettő, felfelé egy sávot nyitottak meg. Szintén megnyitották a Bécsi utat a Szépvölgyi úttól kifelé a Nagyszombat utcáig. Befelé viszont továbbra is a Lajos utca felé kell kerülni.

Azoknak is jó hír az útszakasz megnyitása, akik a közösségi közlekedést használják: a 29-es autóbusz ismét az eredeti útvonalán közlekedik.

Szerdától már újra járható a Szépvölgyi út Lajos utca és Bécsi út közötti szakasza Forrás: Origo

Ezek az útszakaszok korábban azért voltak zárva, mert a környéken építik a budai fonódó villamoshálózatot. A BKK szeptember elejére ígérte a villamospályát, az építkezést viszont nehezítette, hogy augusztusban óriási vihar csapott le Budapestre, folyóvá változtatva a Szépvölgyi utat. Az út burkolata beszakadt a közeli buszfordulóban, a lezúduló eső pedig alámosta a fonódó építési területét – ezért is tolódott az átadás.

Az alábbi videót egy olvasónk készítette arról, hogyan hömpölygött az áradat a Szépvölgyi úton.