Hoffmann: Európa az antikvitás oszlopain nyugszik

Vágólapra másolva!
Európa az antikvitás, vagyis az ókori görög-római örökség, a zsidó vallás, valamint a kereszténység tanainak oszlopain nyugszik - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, a KDNP országgyűlési képviselője, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén, a vallásszabadságról folytatott plenáris vitában.
Vágólapra másolva!

Hoffmann Rózsa szerint a különböző vallású emberek együttélésének harmonikussá tétele érdekében ma különösen sok a tennivaló, amikor a migrációs hullám jelentős társadalmi, politikai és érzelmi próbatételt jelent. Szóvá tette, hogy a vita alapjául szolgáló előterjesztés példálózó jelleggel

csak a zsidó és a muszlim vallásgyakorlás támogatásának a szükségességét említette,

és egy szót sem ejtett a kereszténységről. Egyetértett az előterjesztés azon kitételével, miszerint a vallási szervezetek a civil társadalom szerves részét képezik. Hangsúlyozta viszont azt, hogy e szervezetek nem csupán a civil társadalomnak, hanem maguknak a közösségeknek, magának a társadalomnak is a részét alkotják, a "civil" jelző nélkül is.

Kulcsfontosságú az oktatás

Hoffmann Rózsa azzal a kitétellel is egyetértett, miszerint az oktatás kulcsfontosságú szerepet játszik a tudatlanság és a sztereotípiák leküzdésében. Kiemelte ugyanakkor, hogy olyan világban élünk, amikor a média is egyre erősebben befolyásolja a gyermekek személyiségének a fejlődését.