Vascsővel fenyegette a kalauzt

Budapest, 2015. június 17.
Gyomirtó szerelvény és egy M61-es dízelmozdony várakozik a Nyugati pályaudvar egyik vágányán 2015. június 17-én. Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-től július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fo
Budapest, 2015. június 17. Gyomirtó szerelvény és egy M61-es dízelmozdony várakozik a Nyugati pályaudvar egyik vágányán 2015. június 17-én. Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-től július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó pályaudvar, a MÁV Zrt. közlése szerint a majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kalauzra támadt a gyanú szerint egy 50 éves román férfi a Győr és Budapest között közlekedő gyorsvonaton, kedden. Nem volt jegye. 
Vágólapra másolva!

Egy 50 éves férfi jegyét szerette volna ellenőrizni a kalauz a Győrből Budapestre tartó gyorsvonaton, kedden. A román állampolgárnak nem volt jegye, ezért meg akarta bírságolni.

Ez azonban nem tetszett a férfinek, ezért a rendőrség szerint először mellkason lökte, majd egy vascsővel fenyegette az ellenőrt.

Vonaton támadt a férfi (illusztráció) Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az agresszív férfit a kiérkező járőrök fékezték meg. Elfogták és előállították, utána pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.