Szerdán nagyon jó lesz az autósoknak Óbudán

Szépvölgyi
Szerdától már újra járható a Szépvölgyi út Lajos utca és Bécsi út közötti szakasza
Vágólapra másolva!
Újra járható lesz a több hónapja lezárt Szépvölgyi út, ahol építkezés és az eső miatt beszakadt útpálya is akadályozta az autós forgalmat.
Vágólapra másolva!

Kedden este véget ér a Szépvölgyi út blokádja: várhatóan nyolc óra után mindkét irányban megnyitják a Bécsi út és Lajos utca közötti szakaszt, miután

végre elkészült a budai fonódó villamos helyi sínpályája.

Egy sávon mehet

A Budapesti Közlekedési Központ egyúttal egy forgalmi sávon megnyitja a Bécsi út Szépvölgyi és a Nagyszombat utca közötti etapját is, ahol szintén elkészült a fonódó útvonala – tudatta a BKK:

A forgalom itt a Nagyszombat utca felé haladhat.

Szerdától már újra járható a Szépvölgyi út Lajos utca és Bécsi út közötti szakasza Forrás: Origo

Csúsztak az eső miatt

A Szépvölgyi út augusztus 8-a óta megközelíthetetlen volt az autósok számára, a fonódó helyi fejlesztése és az útlezárások miatt rendszeresen alakultak ki méretes dugók a Kolosy téren is.

Jócskán kimosta az eső a fonódó villamos építési területét Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A BKK szeptember elejére ígérte a villamospályát,

az augusztus 17-i, egész Budapestet elöntő égszakadás azonban felülírta a menetrendet.

A Szépvölgyi út burkolata beszakadt a közeli buszfordulóban, a lezúduló eső pedig alámosta a fonódó építési területét – ezért is tolódott a helyi villamospálya átadása.

Jövőre véget érhet

A felszabaduló Szépvölgyi út és a Margit híd melletti sávszűkítés feloldása egyaránt megkönnyebbülést jelent az autósoknak. A budai fonódó építése a tervek szerint 2016 első negyedévéig tart, addig még előfordulhatnak forgalomkorlátozások a villamos vonalán.