Felújítják az Árpád hídon a szigeti lehajtót

Árpád híd autóbusz forgalom FOTÓ ÁLTALÁNOS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY személyautó villamos Budapest, 2012. július 31.
A budapesti Árpád híd a margitszigeti bejáróval Pest felől fényképezve.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest, 2012. július 31. A budapesti Árpád híd a margitszigeti bejáróval Pest felől fényképezve. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Felújítják az Árpád híd margitszigeti déli lehajtóját, ezért a sziget felöl egyírányúsították. Lezárták az Árpád híd déli járdáját is Óbuda és a Margitsziget között, szombattól pedig módosított útvonalon jár a 226-os busz.
Vágólapra másolva!

A felújítási munkák a jövő május 31-ig tartanak majd. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a felújítás során a lehajtó hídszerkezet és a hídfő, illetve a hídfő mögötti üzemi tér és a támfalas rész felújítását végzik el.

Az északi lehajtón lehet majd lejutni a szigetre Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szombattól október 11-ig a 226-os buszok a Nyugati pályaudvar irányába az Árpád híd–Árpád híd, Népfürdő utcai lehajtó–Népfürdő utca–Árpád hídi felhajtó–Árpád híd–Margitszigeti lehajtó terelt útvonalon közlekednek majd.

Az Óbudai-sziget végállomás felé a 226-os busz eredeti útvonalon közlekedik, és nincs változás a 26-os járat közlekedésében sem.

A 34-es és a 106-os busz Margitsziget, Árpád híd megállója változatlanul mindkét irányban üzemel és a Margitszigetről megközelíthető.

Az autósok Óbuda felől Pesten, a Népfürdő utcai lehajtónál visszafordulva, az északi lehajtón tudják megközelíteni a Margitszigetet.