Előzetesbe helyezték Lagzi Lajcsit

Lagzi Lajcsi Galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015 szeptember 24-én galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015 szeptember 24-én
galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015 szeptember 24-én
Vágólapra másolva!
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték Galambos Lajost. A Lagzi Lajcsi néven ismert zenészt még délelőtt kísérték vezetőszáron a Budaörsi Járásbíróságra, ahol két órán át tárgyaltak előzetes letartóztatásáról. Az ügyészség lopással és vesztegetéssel gyanúsítja. A bíróság a feleségét és meg egy férfit is előzetesbe küldött, miután úgy látták, az ehhez szükséges mindhárom feltétel fennáll. Ügyvédje szerint Lajcsi valakinek a tyúkszemére léphetett, és akár egy évig is börtönben maradhat.
Vágólapra másolva!

"Nem merem elmondani, mit érzek, mindenesetre rosszat" - nyilatkozta Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi a két órán át tartó, előzetes letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után tartott sajtótájékoztatón. A zenész elmondta, hogy ügyvédje órákon át sorolta az érveket az előzetes letartóztatás szükségessége ellen, ezzel szemben a bírónő egy perc alatt hozta meg a döntést.

Galambos Lajost és feleségét viszik az 5-ös tárgyalóba a Budaörsi Járásbíróságon Fotó: Szabó Gábor - Origo

A bíróság egyébként az előzetes letartóztatás elrendelésének mindhárom feltételét - tanúk befolyásolása, elrejtőzés, bűnismétlés - megalapozottnak tartotta.

Szilágyi Roland védőügyvéd szerint bohózat volt a tárgyalás, és valószínűleg az lehetett a baj, hogy Lagzi Lajcsi

valakinek a "tyúkszemére lépett".

Azt azonban sem ő, sem a zenész nem tudta megmondani, hogy pontosan ki lehetett az, akinek ártottak.

Galambos Lajost és feleségét viszik az 5-ös tárgyalóba a Budaörsi Járásbíróságon Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindenesetre figyeljetek a mobiltelefonokra - tanácsolta Galambos Lajos, aki szerint folyamatosan lehallgatták a mobilját. Úgy sejti, egy telefonbeszélgetésből indulhatott az egész ügy, egyik ismerőse ugyanis 500 ezer forintot kért kölcsön telefonon, és akkor viccelődtek ebben a témában.

- mondta Lagzi Lajcsi, ügyvédje tanácsára azonban nem árult el további részleteket.

Azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy megfigyelték, bár hozzátette, hogy a telefonja cellainformációiból azt is tudhatták, hogy mikor merre járt. A zenész elmondta, hogy a gyerekeik felügyelete megoldott.

- mondta Lagzi Lajcsi. Ügyvédje arra a kérdésre, hogy a művész meddig lehet börtönben, azt mondta: "Ha a bíróságon múlik, akkor akár egy évig is".

"Isten áldjon titeket", mondta a sajtótájékoztató végén Lagzi Lajcsi, majd a rendőrök visszavitték a Székesfehérvárra.

"Mindenen spóroltam"

A népszerű előadóművészt már meg is hallgatta a bíróság. A lopással és vesztegetéssel gyanúsított férfit a tárgyalóteremből kifelé jövet éppen a várakozóhelyiség felé vezették a rendőrök, amikor valaki a folyosón odakiáltott neki: „Spórolt az áramon?” Lagzi Lajcsi így válaszolt: „mindenen spóroltam”. A bilincs még mindig rajta volt.

Mielőtt a tárgyalás megkezdődött volna, az előadóművész megállt a tárgyalóterem előtt az újságírókkal szemben, és azt kérdezte: "Uraim, miben tudok segíteni?" - válaszra akkor már nem volt idő, mert bevitték a terembe.

Lagzi Lajcsi a Budaörsi Járásbíróságon 2015. szeptember 24-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tárgyalás előtt adott egy csókot a mellette álló feleségének, majd biztató szavakat súgott a fülébe - jelentette tudósítónk, aki szerint igen megviseltnek tűnt Lagzi Lajcsi.

Lopás és vesztegetés a vád

Mint ahogyan arról az Origo beszámolt, a Budaörsi Járási Ügyészség kezdeményezte Galambos Lajos előzetes letartóztatását. A gyanú szerint a zenész és két társa öt év alatt 3,5-30 millió forintnyi kárt okozott a közműszolgáltatóknak azzal, hogy nem fizetett a használt közüzemi szolgáltatásért, sőt az ügyészség szerint háromból két gyanúsított több százezerrel meg is vesztegette az ellenőröket.

A gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken keresztül méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt. Két gyanúsított az áramszolgáltató ellenőreit vesztegette meg, hogy ne tárják fel a lopást.

Éveken keresztül minimális összegű díjakat fizettek

Az ügyészség közleménye szerint az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül vegyék igénybe az áram-, a víz- és a gázszolgáltatást.

Budaörsi Járásbíróság Fotó: Szabó Gábor - Origo

A közműellátást szabálytalan áram-, víz- és gázbekötéseken keresztül oldották meg, miközben a szolgáltatóknak a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők óraállásai alapján

éveken keresztül minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak "az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt" - írja az ügyészség Origóhoz eljuttatott közleményében.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja, tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek, több százezer forint készpénzt adtak az ellenőröknek, akik azt elfogadták.

Lagzi Lajcsi Forrás: RTL Sajtóklub

Cserébe a valós állapottól eltérő, a gyanúsítottak által kívánt állapotnak megfelelő tartalommal vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet. Ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is.
A gyanúsítottakkal

lopás bűntettének és vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúját közölte a nyomozó hatóság.

Az ügyészség szerint okkal lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, és tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért a Budaörsi Járási Ügyészség kezdeményezte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását.

Galambos Lajos akár börtönbe is kerülhet, nem ő lenne az első magyar híresség, aki a rácsok mögé kényszerül. A Life.hu az eset kapcsán összegyűjtötte azokat a hazai celebeket, akik már megjárták a börtönt - az összeállítást ITT találja.