Elérte célját, mégis ölt a trafikos gyilkos

Kaposvár elfogták a gyilkost
Vágólapra másolva!
A kaposvári dohánybolt eladónőjét a rendőrség szerint különös kegyetlenséggel gyilkolta meg egy 19 éves sántosi férfi, aki ellen most fejeződött be a nyomozás. A rendőrség vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat az ügyészségnek.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére szurkálta halálra a kaposvári dohánybolt eladónőjét a 19 éves gyilkos még áprilisban, hogy a fenyegetés hatására a fiatal nő már átadta neki az üzletben lévő pénzt és a trafik kulcsát is - közölte a rendőrség a honlapján.

Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A nyomozást a rendőrség lezárta, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Somogy Megyei Főügyészségnek. A férfit nyereségvágyból, aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Készült a gyilkos

Az eladónőt április 22-én este találták meg vérbe fagyva. A gyilkos ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség, a sántosi gyanúsítottat másnap Kaposváron fogták el. Kihallgatták, ahol beismerte tettét, és részletesen elmondta azt is, hogyan készült a gyilkosságra.

A gyilkosság helyszíne áprilisban Forrás: KaposvárMost / Kovács Zoltán Tamás

A rendőrség közleménye szerint a 19 éves férfi már több nappal a bűntény előtt eltervezte, hogy egy kaposvári nemzeti dohányboltból pénzt szerez, mert "új életet akar kezdeni".

Azt is előre eldöntötte, hogy kést visz magával, amit, ha szükséges, használni is fog.

A férfi a gyilkosság napján este háromnegyed hat körül jelent meg a dohányboltban, ahol előbb megfenyegette az ott dolgozó eladónőt, majd annak ellenére, hogy megkapta, amit akart, többször megszúrta.

A fóliát hibáztatták

A gyilkosság miatt éles vita bontakozott ki a trafikok belsejének eltakarása, az ablakok és bejáratok lefóliázása miatt. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor az Origónak azt mondta: ha bebizonyosodik, hogy a sötét kirakat is tehet a kaposvári lány haláláról, akkor „személyesen fog intézkedni, hogy változtassanak a törvényen". Több kereskedő maga kezdte meg a fóliák leszaggatását, majd később Kósa Lajos azt mondta szintén az Origónak, hogy a trafikosok eleve félreértik a törvényt, azért fóliáznak, pedig az igazából nem is kötelező.

A trafikosok szerint viszont a fóliázáson kívül nincs más megoldás arra, hogy a törvényi előírásoknak megfelelve el tudják takarni a dohánytermékeket.