A Heti Válasz szerint nem gáncsolt László Petra

Megszólalt, de nem kért bocsánatot a tévés, aki megrúgta a menekülteket László Petra news
Vágólapra másolva!
Egy internetes videóra és a Reuters fotóira hagyatkozva állítja a Heti Válasz, hogy László Petra nem buktatta fel azt a menekültet, aki gyermekével a karján futott a rendőrök elől Röszkén, a szerb-magyar határ közelében. A lap szerint erre a hamis állításra alapozva virtuális lincselés kezdődött az N1TV volt operatőre ellen.
Vágólapra másolva!

A gyermekével futó férfi az után esett el, hogy egy rendőr kibillentette őt az egyensúlyából, és "bár az esés miatt valóban közelebb kerültek egymáshoz", László Petrának, "a hátráló nőnek meg is emelkedett a lába, ám a férfit nem érhette el" - állítja a Heti Válasz.

A Heti Válasz a Just Game ("Csak Játék") felhasználónévvel feltöltött YouTube-videóra hivatkozva látja bizonyítottnak, hogy László Petra nem gáncsolt. Ezen a videón lassítva is látszik a világhírűvé vált eset:

A Heti Válasz a Reuters fotósorozatát is bizonyító erejűnek tartja, a lap szerint ugyanis a képeken az látszik, hogy "amikor ugyanis a menekült dőlni kezdett, az operatőr legalább egy méterre volt tőle". Ráadásul épp a "bűnös" lábán támaszkodott - állítja a cikk.

A lap azt írja, hogy az N1TV volt operatőre ellen "virtuális lincselés" indult.

Ezt Györfi András "internetes oldalak felfuttatásával foglalkozó vállalkozó" gerjesztette. A lap szerint Györfi nevéhez több pornóoldal is fűződik, de az MSZP volt képviselőjével, a csalás miatt börtönt is megjárt Zuschlag Jánossal is közreműködött ZuschlagConsulting.hu megalkotásában.

A lap azt nem vitatja, hogy László Petra megrúgott egy fiút és egy kislányt, ami egy másik videón látszik, viszont úgy látják, hogy a "virtuális lincselés" a félreértett buktatós felvétel miatt indult el, az arra alapozott hamis állítás tette világhírűvé az operatőrnő esetét.

Szavazzon!

Ön szerint felbuktatta a menekültet László Petra?