Döntöttek a Quaestor-vezér sorsáról

Quaestor, Tarsoly Csaba
Vágólapra másolva!
Maratoni, kilencórás ülés után szerdán este védői indítványra a bíróság megszüntette Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását, és elrendelte a Quaestor-vezér és társai házi őrizetét - erősítette meg az Origónak Tarsoly ügyvédje. Ám a végzés még nem lépett életbe, mert nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Kilenc órán át, szerdán délelőtt 11 órától este 8 óráig tanácskozott a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB), majd úgy döntött, hogy a védői indítványnak helyt adva elrendeli Tarsoly Csaba Quaestor-vezér, valamint a brókercég két másik vezetője előzetes letartóztatásának megszüntetését.

Muszáj felülvizsgálni

A BKKB döntését megerősítette az Origónak Tarsoly Csaba védője, Papp Gábor is. Elmondta, a törvény szerint

hat hónap után felül kell vizsgálni egy kényszerintézkedés indokoltságát,

és mivel a jogosulatlan betétgyűjtés kapcsán különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel is gyanúsított ügyfelét március 29-én helyezték előzetesbe, most jött el a felülvizsgálati határidő.

Fél éve, március végén rendelték el Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A bíróság a maratoni tárgyaláson Tarsoly és az ügy másik két gyanúsítottja esetében sem tartotta tovább indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedést, ezért

a bíróság enyhített az előzetes letartóztatáson, és mindhármuk esetében házi őrizetet rendelt el.

Ám ez egyelőre nem jogerős, mert az ügyészség fellebbezett.

Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje Fotó: Sztankó Bálint - Origo

Jogerőssé csak akkor válik a BKKB végzése, ha a Fővárosi Törvényszék másodfokon is helybenhagyja. Az ügyészi fellebbezésnek ez esetben halasztó hatálya van, így Tarsoly Csaba és a brókercég két vezetője továbbra is előzetes letartóztatásban marad a jogerős döntésig.