Csütörtökön eldől a lecsukott Lagzi Lajcsi sorsa

tata
Vágólapra másolva!
Egy, áramlopással kapcsolatos vesztegetési ügy miatt vitték be a rendőrök Galambos Lajost. Ügyvédje azt állítja, hogy ártatlan, csupán egy személyes konfliktus miatt fajultak el az események. Valószínűleg a Boglárka Apartmanparkon kívül, amelyet Galambos Lajos nevével reklámoznak, a zenész mocsai otthonában is furcsán optimalizálhattak áram- és vízügyben. A szabálytalan gázvételezést viszont hivatalosan is megerősítette az egyik szolgáltató az Origónak. Lagzi Lajcsi csütörtökön előzetesbe kerülhet. 
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy nem ilyen néven szerepelt a tervrajzokon, de van egy érdekes szoba abban a tatai lakóparkban, amelyet az ismert mulatós zenész, Galambos Lajos reklámozott – legalábbis így tájékoztatták az Origót.

A lakópark Fotó: Polyák Attila - Origo

A szobát egy gipszfallal választották el az épület többi részétől. A lakópark havonta 1-2 millió forint áramköltséget úszhatott meg ezzel a titkolt helyiséggel. Úgy tudjuk, hogy

a lakóparkot eleve úgy építették, hogy majd kevesebb áramot fizessenek.

Informátorunk azt is megerősítette, hogy a zenész mocsai házában sem volt állítólag minden rendben az áramvételezéssel. Ott ugyan más módszerrel, de ugyanúgy, valószínűleg törvénytelenül csökkenthették a havi villanyszámlát.

Gáz van a mocsai házban

Kerestük az ügyben a gáz- és vízszolgáltatókat is, mert információnk szerint ezekkel is akadt probléma a tatai lakóparkban és a mocsai házánál is. Hivatalos választ csak GDF SUEZ-től kaptunk. Azt írják, hogy idén nyár elején „szabálytalan vételezés” miatt felfüggesztették a földgázszolgáltatást a mocsai háznál.

A levélben az is szerepel, hogy kártérítést kértek, amiről egyelőre nem tudtak megegyezni, ezért a házban „hivatalosan” a mai napig nem lehetne gáz..

A környék vízszolgáltatójánál, az ÉDV Zrt.-nél azt mondták, hogy nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban.

Kevesen, sokat lopnak

A fogyasztók száma alapján legnagyobb áramszolgáltató, az Elmű-Émász tapasztalatai alapján magánszemélyeknél nem jellemző az áramlopás, de azért néhányan fennakadnak a vizsgálatokon. Kis számban vannak ugyan, de a trükközők jellemzően sokat lopnak, nagyobb családi házaknál tapasztalnak ilyet, ahol van például szauna vagy szolárium, jelentősebb az áramszámla. A cég szóvivője arról is beszámolt, hogy az interneten olyan cégek is találhatók, amelyek úgy hirdetik magukat: különféle eszközeikkel legálisan csökkenti a villanyszámlát, ami persze nem igaz.

Ebben a házban sok minden furán néz ki

Az Origo helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy

a lakópark siralmas állapotban van.

Hullik a vakolat, pedig nem annyira régi az épület.

Az egyébként beszédes lehet, hogy egy helyben található plakáton így hirdetik az ingatlanokat: „Eladó apartman tulajdonostól, értékálló befektetés, legalább 30 százalékos energiamegtakarítás”.

Energiatakarékos befektetés Fotó: Polyák Attila - Origo

Tudósítónk szerint az udvarban furcsa vezetékeket látni, de lehet, hogy ez így normális – tette hozzá. Beszélni a helyiek közül senki sem akart. Az egyik lakó mindössze annyit mondott kaputelefonon, hogy

két hónapja már lekapcsolták a villanyt.

Amikor tudósítónk a villanyszámláról kérdezett, rácsapták a telefont.

Kedd óta őrizetben, előzetes letartóztatás jöhet

A kedd óta őrizetben lévő Galambos Lajos ügyvédje az Origónak azt mondta, hogy az egész ügy egy személyes konfliktus miatt van, ügyfele nem vesztegetett meg senkit. Berényi András azt is elmondta, jelenleg

azt várják, hogy az ügyész indítványozza-e ügyfele előzetes letartóztatását.

Az ügyvéd szerint ez minden bizonnyal így lesz, a tárgyalást csütörtökön délután tarthatják meg.

Galambos Lajos megfújta a trombitát Forrás: Redlemon

Galambos Lajost kedden vette őrizetbe a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Kiss Z. Edward szóvivő akkor azt mondta, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak lopás és vesztegetés miatt.

Egy 54 éves férfit és egy 49 éves mocsai nőt,

valamint egy 39 éves táti lakost vettek őrizetbe. „A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi és egy nő a közműszolgáltatók mérőeszközeit kikerülve vették igénybe a szolgáltatásokat.”