Brutális módon gyilkolta meg a nagynénjét

Vágólapra másolva!
Jogerősen tizenöt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla ma egy bajai férfit, aki tavaly nyáron brutális módon meggyilkolta a nagynénjét.
Vágólapra másolva!

A táblabíróság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 65 éves vádlottat.

Az asszony főzött rá

A férfi jó viszonyban volt a bűncselekmény idején 87 esztendős, Baján egy magánházban egyedül élő, mozgásában korlátozott nagynénjével. A rokkantnyugdíjas vádlott - akit jelnyelvi tolmács segített a bíróság előtt - és a sértett évek óta szinte naponta találkozott. A férfi végezte el a ház körüli munkákat, járt el bevásárolni, az idős asszony főzött, és a vádlott pénzét is kezelte.

A járóbottal verte a nőt

2014. július 14-én reggel a már ittas vádlott a nagynénje házába betérve pénzt kért, de ezt az asszony megtagadta. A férfi erre a ház előszobájában a nőre támadt, kivette a kezéből a járóbotot, és azzal ütlegelte őt, egészen addig, amíg a fából készült eszköz el nem tört. A bántalmazást akkor is folytatta, amikor nagynénje a földre került, ököllel ütötte, fojtogatta, rugdosta a már vérző nőt.

A fia talált rá az áldozatra

A vádlott az öt-tíz percig tartó bántalmazás után elvette az asszony kulcsát, megkereste és elvette a pénzét, majd elment inni.
A földön fekvő nőre, aki eszméleténél volt, de mozdulni és segítséget kérni nem tudott, délután a fia talált rá, ő hívott mentőt. Az asszonyt kórházba vitték, megműtötték, másnap azonban meghalt.