A Kossuth Rádióhoz igazol a kirúgott Hír TV-s

Vágólapra másolva!
Felelős szerkesztőként a Vasárnapi Újság című műsornál fog dolgozni szeptember 23-tól Nagy Katalin, a Hír TV korábbi szerkesztő-műsorvezetője. Az újságíró nem maga jött el a Simicska Lajos tulajdonában álló csatornától: megmondták neki, hogy ott nem számítanak a munkájára.
Vágólapra másolva!

"Nagy Katalin visszatér a közmédiába, ahol a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának felelős szerkesztője lesz" - olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményében. A már egyetemistaként is rádiózó újságíró korábban 8 évet töltött el az Ablak című műsornál, ahol szerkesztőségi nívó díjat vehetett át az MTV-től, majd nyolc évet a Kossuth Rádió Krónikájában dolgozott.

2002-ben egyéni nívó díjat is kapott a Magyar Rádiótól, mellyel az általa készített portréműsorok magas színvonalát értékelték. 2013-ban kitüntették a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével az újságírásban elért kimagasló eredményeiért.

A Magyar Idők hétfőn írt arról, hogy Nagy Katalinnal azt közölték a Hír TV-nél, a továbbiakban nincs szükség a munkájára.

A csatornától végül közös megegyezéssel távozott a Panaszkönyv, a Civil kaszinó, valamint a Civilizáció című műsorok korábbi szerkesztő-műsorvezetője.

A Hír TV-nél nemrég felvétel is volt, oda szerződött például Veiszer Alinda is, aki az Este és a Kultúrház munkatársa volt az MTV-n.