Tállai: 60 milliárd forintos terhet jelent a bevándorlás

migráns menekült menekültek Sid  tivornik horvát-szerb
Sid városa mellett a Horvát határhoz viszik a Szerb buszok a menekülteket, ahol gyalogosan lépnek át a zöldhatáron Tovornik felé
Vágólapra másolva!
A nemzetgazdasági államtitkár közlése szerint az idei költségvetésnek várhatóan 60 milliárd forint kiadást jelent majd a bevándorlási hullám. A többletkiadásokat a büdzsé tartalékából fedezik. 
Vágólapra másolva!

A kormány képviselője erről szombaton, az M1-en kiemelte, az ország határainak védelmét nem befolyásolhatják gazdasági szempontok, így arra szükség esetén készek több forrást felszabadítani.

Ha kell több forrást felszabadítanak a menekültválság kezelésére Fotó: Polyak Attila - Origo

Tállai András emlékeztetett arra is, hogy az adóhatóság a napokban tette közzé a múlt évről készült adóbevallások összesítését, amelyből kiderül, 2014-ben kiugróan teljesített a magyar gazdaság.
Szintén ezt támasztja alá a 3 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés, valamint a munkavállalók számának 4 millió fölé emelkedése - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy 1,1 millióan éltek a családi adókedvezmény lehetőségével, az állam 233 milliárd forintról mondott le a gyermeket nevelő szülők érdekében.