Tizenegyezer menekült érkezett Horvátországból

Magyarbóly Migráns Menekült Menekültek
Horvát országból érkező vonatról szállítanak át Magyarbólyon migránsokat a magyar hatóságok
Vágólapra másolva!
Mintegy nyolcezer menekült érkezett pénteken Horvátország felől, szombaton délelőtt pedig további 3 ezer - mondta Bakondi György. A kormányfő főtanácsadója jelezte: közülük azt, aki alávetette magát a regisztrációnak, azokat elszállásolták, akik viszont erre nem voltak hajlandók, azokat továbbengedték Ausztria felé.
Vágólapra másolva!

Pénteken a horvát határszakaszon Beremend, Letenye, Gyékényes és Magyarbóly határátkelőhelyen buszokkal és vasúton több mint 8 ezer migráns érkezett, akiket regisztrációs és gyűjtőpontokra szállítottak, mondta szombaton Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Továbbmentek Ausztria felé

A horvát szakaszon szombaton délelőtt további 2900 migráns jött, közülük 1800 vasúton, tette hozzá. Akik a regisztrációnak nem voltak hajlandóak alávetni magukat, továbbmentek Ausztria felé, tette hozzá Bakondi. Közölte, hogy az ásotthalmi határátkelőt szombat reggel megnyitották.

Bakondi György közlése szerint már 11 ezer menekült érkezett Horvátország felől Fotó: Polyák Attila - Origo

Horvátország nemcsak Magyarországot, hanem az Európai Uniót is cserben hagyta, és feladott minden, rá nézve is érvényes jogi kötelezettséget - ezt már Kovács Zoltán kormányszóvivő mondta.

Kovács Zoltán kormányszóvivő: folyamatosan érkeznek a menekültek a határra Fotó: Polyák Attila - Origo

Beszámolt arról, hogy a horvátok folyamatosan szállítják a magyar határra az illegális migránsokat, Magyarország pedig teljesíti az unióval kapcsolatos eljárásokhoz kötődő feladatait.

- mondta Kovács. Utalt az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívására, így összesen 900 önkéntes segítheti a déli biztonsági határzár építését, végezheti a kiszolgáló feladatokat és egyéb munkákat.