Orbán: Már fogtunk terroristát

Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szervezett támadásnak nevezte a Kossuth rádió reggeli műsorában azt, ami Röszkénél szerda este történt, és megerősítette, hogy terroristákat azonosítottak és fogtak el a magyar hatóságok. A miniszterelnök bejelentette, hogy 41 kilométeren kerítés épül a magyar-horvát határon.  
Vágólapra másolva!

Péntekre virradó éjszaka megkezdődött az ideiglenes műszaki határzár építése a magyar–horvát határon, a kerítést 41 kilométeren építik ki, és az első védvonal még a nap folyamán el is készül – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

„Ugyanazt az akciót kell végrehajtani, mint amit végrehajtottunk a szerb–magyar határon” – mondta a kormányfő, közölve, hogy több száz rendőrt és katonát vezényeltek a magyar–horvát határhoz.

Orbán Viktor: 41 kilométeres kerítés épül a horvát határra Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Már fogtak terroristát

Orbán Viktor arról is beszélt a rádióinterjúban, hogy a magyar hatóságok már fogtak terroristát. Mint fogalmazott,

tudják, kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről.

Szervezett támadás volt, ami szerda este Röszkénél történt. A magyar rendőrök megvédték a magyar határt szerb segítség nélkül úgy, hogy közben az emberiesség szabályait betartották.

A miniszterelnök szerint szervezett támadás történt Röszkén Forrás: MTI/Sóki Tamás

Öngyilkos liberalizmus

Az illegális bevándorlás európai kezelésével kapcsolatban azt mondta: ma minden erőt arra kell összpontosítani, hogy az illegális bevándorlás utánpótlását megszüntessék, meg kell szakítani ezt „az üzleti láncolatot”.

Orbán szerint Európában ma a liberalizmusnak olyan válfaja érvényesül – a sajtóban, még a politikusok fejében is –, amit

öngyilkos liberalizmusnak lehet nevezni.

„Amit csinálunk, azzal a saját értékeinket tesszük kockára” – mondta.

Rogán a gyengeségeket orvosolhatja

A politikának az emberekről kell szólnia, nem a politikusokról, ezért nem beszél a személyi változásokról hosszan. Az új posztot kapók régi veteránok. Rogán Antaltól azt várja, hogy a kormányzati munka gyengeségeit orvosolja.

Rogán erősítheti a kormányzást Fotó: Polyák Attila - Origo

Túl sok a munka, ami a kormányfőre hárul, szüksége van fiatalabb emberekre, akik segítenek neki ebben. Kósa Lajosnak egy összetartó közösséget kell irányítani; a Fidesz-frakció ilyen, tehát ez egy nem könnyű, de felemelő munka lesz.