Még két nap izzadás jön, hogy utána begyújtson

News, kánikula meleg nyár hőmérséklet felmelegedés
Happy little girl with big sunglasses
Vágólapra másolva!
Ma Szeged külterületén 36,4 fokot mértek, amivel megdőlt a napi melegrekord. A következő napokban is kánikula lesz, jövő héttől viszont erős lehűlés várható.
Vágólapra másolva!

Holnap is marad a kánikula

A múlt heti fagyoskodás után jött kánikula addig tetőzött, hogy ma megdőlt az országos melegrekord. Az eddigi legmelegebbet ezen a napon Kaposváron mérték 1947-ben: 35,0 fokot.

Ma Szeged külterületén 36,4 fokot mértek.

Pénteken és szombaton a Dunától keletre még többfelé mérhetnek 30 fok feletti hőmérsékletet, majd a meleg légtömeg fokozatosan kiszorul a Kárpát-medencéből.

Két napig még biztosan kitart a kánikula Forrás: Thinkstock

Jövő héten lehűlés jön

Pénteken az ország nagy részén a kevés fátyolfelhő mellett napos, száraz idő várható, de késő délután, este a Kisalföldön és az Alpokalján erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy zápor vagy zivatar is kialakulhat. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd

késő délutántól a szél északnyugatira fordul, és megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 35, északnyugaton 25 és 30 fok között alakul. A hétvégén a záporok ellenére marad a magas hőmérséklet, jövő héttől pedig erős lehűlés várható a met.hu szerint.