Hétfőtől járható lesz a Budai alsó rakpart

rakpart
Több mint tíz méteren omlott be a Budai alsó rakpart kő és beton burkolata
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel hat órakor megszűnik a félpályás lezárás a Budai alsó rakparton, ahol az augusztusi viharban megsérült partfalat javították.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel hat órától újra irányonként egy-egy sávon járható lesz a Budai alsó rakpart a Döbrentei térnél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Több mint tíz méteren omlott be a Budai alsó rakpart kő és beton burkolata Forrás: Facebook/ Budapest 2014/ Horváth Tibor

A közlemény szerint a végéhez közelednek a helyreállítási munkák a Budai alsó rakparton a Döbrentei térnél, az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett. Vasárnaptól hétfő reggel hat óráig azonban a rakpart Döbrentei tér és Rákóczi híd közötti szakaszát lezárják a forgalom elől, mert kőtömböket daruznak a kifolyó melletti partszakaszra.

Ezt követően viszont a Budai alsó rakpart Döbrentei tér melletti szakaszán megszűnik a félpályás lezárás és ismét kétszer egy sávon lesz járható,

ami a BKK szerint lényegesen enyhíti majd Buda belvárosában a közúti torlódásokat.

Az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett az augusztus 17-ei özönvízszerű viharban megsérült a partfal. A helyreállítás idejére a Budai alsó rakpart egy rövid szakaszán félpályás útlezárást kellett bevezetni.