Visszatér a kánikula

Még csak most jön a java: a jövő hét második felében visszatér a kánikula!
Vágólapra másolva!
Csütörtökön még visszatér a nyár, országszerte 30-35 fokos hőségre lehet számítani. A hét végére is marad a meleg, az ősz csak vasárnap érkezhet meg viharos széllel, jégesővel.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre 16 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt, délután 30-35 fokra lehet számítani.

Visszatér a nyár Forrás: Origo

Reggelre általában 14 és 19 fok közé süllyed a hőmérséklet, de főleg

a nagyvárosokban trópusi éjszaka várható 20 foknál magasabb minimum-értékekkel.

Pénteken is folytatódik a fátyolfelhős idő, illetve az északnyugati tájakon késő délutántól már gomolyfelhők is megjelennek, melyekből este zápor, zivatar is kialakulhat.

A Dunántúl északi részén megszűnik a hőség és várhatóan 30 fok alá csökken a hőmérskélet, máshol azonban marad a rendkívüli meleg.

A nyáron ötször hirdettek hőségriadót Forrás: Thinkstock

Szombaton északnyugat felől záporok, zivatarok alakulnak ki és a szél is egyre többfelé megerősödik. Ekkor már a Dunántúl nagy részén 30 fok alatt marad a csúcsérték, de a keleti területeken továbbra is rekkenő hőségre van kilátás.

Vasárnap viharos lehülés

Vasárnap jöhet a markáns változás az időjárásban, északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet és sokfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső, illetve tartós, kiadós esők is lehetnek, erős viharos széllökésekkel.

A nyugati tájakon csak 20, keleten még 29 fok körüli értékeket mérhetünk. A jövő hét elején is marad a borongós, gyakran csapadékos időjárás és tovább csökkenhet a hőmérséklet.