Kovács Zoltán: felfegyverkezett bevándorlók ostromolják a határt

Vágólapra másolva!
Megvédik Magyarországot a fegyveres bevándorlói csoportok betörésétől –  nyilatkozta a röszkei határátkelőnél Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki szerint egyértelmű, nem beszélhetünk békés menekültekről az ostrom kapcsán.
Vágólapra másolva!

A világsajtó is láthatja, hogy nem békés menekültekről van szó, agresszív, felfegyverkezett bevándorlók ostromolták meg a magyar határt – nyilatkozta Röszkén Kovács Zoltán kormányszóvivő.

Hozzátette, a magyar határt mindenképpen megvédik az erőszakos, fegyveres csoportok betörésétől.

Bedöntötték a kaput

A sajtótájékoztatón részt vett Bakondi György kormánybiztos is. Emlékezetett, a menekültek délután kettőkor ulitmátumot adtak a rendőrségnek: vagy átengedik őket Magyarországra, vagy áttörik a határkaput.

Mivel nem hallgattak rájuk, a menekültek két hullámban ostromolták meg a határzárat, másodjára pedig le is döntötték a mobil határkaput, és széttépték a kerítést is.

Sérültek mindkét oldalon

Az összecsapások során a bevándorlók beton és tégladarabokkal dobálták a rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúval verték vissza a támadást. Az ostromban 20 rendőr sebesült meg, közel 150 menekült pedig a könnygáz és kisebb sérülések miatt szorult orvosi ellátásra.