Rogán: Kiderült, hogy Orbánnak igaza volt

Röszke melett a szabadka szeged vasútvonal töltésénél gyűjtik össze a menekülteket,
Fotó:Dudás Szabolcs
Röszke melett a szabadka szeged vasútvonal töltésénél gyűjtik össze a menekülteket, Fotó:Dudás Szabolcs
Vágólapra másolva!
A nagy nyomás miatt elszabadulhatnak a határon az indulatok, de Rogán Antal szerint senki nem fog fegyvert használni addig, amíg vele szemben nem használnak fegyvert. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, a Dublin 3-as rendelet ebben a formában megbukott. 
Vágólapra másolva!

A hétvége eseményei világosan bebizonyították, hogy Orbán Viktornak igaza van a migrációs helyzetet illetően – jelentette ki Rogán Antal hétfőn. A Fidesz frakcióvezetője jelezte, hogy a miniszterelnök által megszabott legfontosabb feladat, hogy elsőként az ország és Európa határait kell megvédeni.

Percről percre

Az Origo hétfőn is percről percre követi a menekültkrízis eseményeit.

Újragondolás

A migrációs válság kezelése csak akkor lehetséges, ha Európa képes eldönteni, hogy kit akar, és kit nem tud befogadni – hangoztatta, hozzátéve: erről

Európa területén kívül kell meghozni a döntést.

A kormánypárti politikus azt is mondta: meggyőződése, hogy a Dublin 3-as rendelet ebben a formában megbukott, azt szinte csak Magyarország tartja be. Mindenképpen szükséges a nemzetközi egyezmények újragondolása – mondta.

Rogán szerint újra kell gondolni a nemzetközi menekültügyi egyezményeket Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A következő napokban Magyarország határainál dől el, hogy Európa meg tudja-e védeni a határait – hangoztatta Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője szerint a vasárnapi berlini döntés rámutat, hogy ha

Európa nem képes a külső határok védelmére,

akkor veszélyben van a legfontosabb belső szabadságjog, a schengeni egyezmény, és ezzel együtt a magyarok mozgásszabadsága is.

Kérte a támogatást

A kormánypárti politikus arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a „bukott brüsszeli politikát támogató nyilatkozatokat”, és támogassák a határvédelemmel összefüggő, még hátralévő döntéseket jövő héten az Országgyűlésben.