A menekültpolitikát bírálják, szabad sajtót követelnek

Szégyelld magad, Orbán" tüntetés, Juhász Péter,
Szégyelld magad, Orbán" tüntetés Juhász Péter szervezésében 2015 szeptember 13.
Vágólapra másolva!
Elindult a Szégyelld magad, Orbán! elnevezésű tüntetés menete a Kossuth tér felé, a fél Erzsébet hidat lezárta a rendőrség. 
Vágólapra másolva!

A vasárnap 16 órára meghirdetett Szégyelld magad, Orbán! című tüntetés résztvevői 16.30 körül még a Szabad sajtó útnál gyülekeztek, a rendőrség által félig lezárt Erzsébet hídra az Együtt aktivistái próbálták felterelni az embereket.

Gyülekeznek a Szabadsajtó útnál Fotó: Szabó Gábor - Origo

Innen a rakparton sétál át a tömeg a Kossuth térre, ahol többen is beszédet mondanak, többek között Erdős Virág költő és Setét Jenő roma polgárjogi aktivista. Az utolsó megszólaló Juhász Péter, az Együtt alelnöke lesz.

Az Origo helyszíni tudósítója szerint nem könnyű megítélni, hogy a résztvevők mennyien lehetnek, mert a környező utcákban is várakoznak még, becslésünk szerint 3000-3500 ember vonulhatott az utcára.

Elindult a menet Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tüntetés szervezői elsősorban menekültpolitikája miatt hibáztatják Orbán Viktort, de "a szabad sajtó eltiprását" is a szemére vetik. A résztvevőket arra kérték, hogy vigyenek magukkal takarót vagy hálózsákot, amiket a Budapest-Bamako SOS Refugee önkéntesei a menekültekhez szállítanak.