Az LMP nyomkövetővel figyelné a menedékkérőket

Vágólapra másolva!
Az LMP egy 24 pontból álló javaslatcsomagot mutatott be a menekülthelyzet javításáért, egyebek mellett lehetővé tennék, hogy válsághelyzet esetén nyomkövető berendezéssel figyeljék meg azon menedékkérőket, akiknek a menekültügyi eljárását egy hónap alatt nem sikerült lefolytatni.
Vágólapra másolva!

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és frakcióvezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, javaslataik közül 15 vonatkozik a probléma belföldi kezelésére, egy részük a rendőrség, valamint a menekültügyi intézményrendszer kapacitásainak növelését célozza, míg a továbbiak a jelenleginél szélesebb tájékoztatási kötelezettséget írnak elő az államnak, valamint lehetővé teszik a menedékkérők hatékonyabb nyomon követését.

Nemzeti minimum a cél

A párt vezetője azt mondta: az LMP javaslatainak a kormány lépéseivel szemben nem a káosz további növelése a céljuk, hanem olyan nemzeti minimum kialakítására törekednek, amely valóban segíthet megoldani a menekültügyi válsághelyzetet. Javaslataikat hétfőn a parlament elé terjesztik – tette hozzá.

Reagált a Fidesz

Az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy az LMP-nek nincs önálló bevándorláspolitikája, és egyértelműen a baloldal bevándorláspárti politikája mellé állt – reagált a Fidesz. Szerintük a hazai baloldal mindenkit beengedne az országba és az Európai Unióba. Ez elfogadhatatlan, Európa nem képes mindenkit befogadni.