Európai szolidaritásért tüntetnek civilek a Keleti pályaudvarnál

Vágólapra másolva!
Európai szolidaritáson alapuló közös menekültpolitika kidolgozásáért, valamint egy Nyugat-Európába vezető magyarországi tranzitfolyosó kialakításáért tüntetett a Migráns Szolidaritás Csoport a Keleti pályaudvar előtt.
Vágólapra másolva!

A demonstráció egy Európa-szerte összesen 80 helyszínen szervezett tüntetéssorozat keretében szorgalmazta a menekültek befogadását. A szervezők az eseményre megfogalmazott felhívásukban többek között követelték, hogy "senkit ne deportáljanak" Szerbiába.

A tüntetés elején több nyelven, a magyar mellett például angolul és arabul is köszöntötték a demonstráció néhány száz részvevőjét, majd koncertek következtek. A zenekarok fellépései között név nélkül felszólaló civil aktivisták elmondták, hogy

"egy ember sem illegális, hiszen mindenki egyenlő".

Kijelentették, hogy a civil társadalom képviselőiként nem félnek menekültektől, az eltérő kultúráktól és vallásoktól, továbbá az államtól sem.

A szervezők egyike kiemelte, hogy a sok menekült érkezése lehetőséget adhatna az elöregedőben lévő országnak, hogy növeljék adóbevételeiket. A tüntetés résztvevői egyebek mellett Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít! és Jézus is egy migráns feliratú táblákat emeltek a magasba.

Transzparens a tüntetésen Forrás: Origo