Hat vidéki rádiós frekvenciát pályáztat meg az NMHH

Vágólapra másolva!
Hat helyi rádiós médiaszolgáltatási pályázat meghirdetéséről és két filmalkotás támogatásáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága. Kizárólag 24 órás műsoridő hasznosítására nyújthatnak be a pályázók érvényes ajánlatot.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint váci, piliscsabai, gyáli, péceli, esztergomi és dömösi helyi rádiós frekvenciákat pályáztatnak meg, amelyeket közösségi jelleggel lehet hasznosítani.

Kizárólag 24 órás műsoridő hasznosítására nyújthatnak be a pályázók érvényes ajánlatot,

valamint a felhívás a hálózatba kapcsolódást és a vételkörzet-bővítést lehetővé teszi azzal a feltétellel, hogy a hálózatba kapcsolódó pályázó saját műsoridejéből legalább 4 óra az éjszakai órák nélküli idősávra essen.

A testület jóváhagyta az Echo Penisola Kft. kérelmét, így a siófoki és a fonyódi vételkörzetet egymásba kapcsolhatja, a vételkörzetben a Part FM lesz a szolgáltató. Döntöttek továbbá arról, hogy 1,3 millió forinttal támogatják az Escher Károly-pályázaton indult Lukács Csaba rendező dokumentumfilm-tervezetét, amely az iráni embargó utolsó napjait dolgozza fel, valamint 2 millió forint támogatást kap Csuja László a kárpátaljai magyarok helyzetét az orosz-ukrán konfliktusban feldolgozó filmje is. A médiatanács ezek mellett adatszolgáltatás elmulasztása miatt felhívással élt az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. által üzemeltetett Újpesti Közösségi Televízió felé, mert nem tett eleget havi adatszolgáltatási kötelezettségének 2015 májusában.