Az örök második lett Simicskó utódja

Szabó Tünde Foglalkozás sportvezető SZEMÉLY Budapest, 2011. március 20.
Szabó Tünde új főtitkár beszél megválasztása után a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közgyűlésén a Testnelési Főiskola dísztermében.
MTI Fotó: Beliczay László
Budapest, 2011. március 20. Szabó Tünde új főtitkár beszél megválasztása után a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közgyűlésén a Testnelési Főiskola dísztermében. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Szabó Tünde jogász, a Magyar Úszó Szövetség alelnöke veszi át a sportállamtitkári posztot a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvántól. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: Balog Zoltán miniszter Szabó Tündét felkérte, ő pedig a felkérést elfogadta.
Vágólapra másolva!

A negyvenegy éves Szabó Tünde az 1992-es barcelonai olimpián hátúszásban ezüstérmet szerzett. Sportjogászként 2004-ben az Országgyűlés ifjúsági és sportbizottságának tanácsadója lett, később a Főpolgármesteri Hivatal sportügyosztályán dolgozott. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta: Balog Zoltán miniszter Szabó Tündét kérte fel sportállamtitkárnak, ő pedig a felkérést elfogadta.

Szabó Tünde Forrás: MTI/Beliczay László

2012-ben bekerült a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé, és tevékeny részt vállalt abban, hogy Magyarország az utóbbi években az úszósport egyik legfőbb versenyrendezője lett világszinten – írja a Magyar Idők.

Egerszegi Krisztina mögött

Szabó Tünde 1988-ban és 1989-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon 100 és 200 méter hátúszásban volt második Egerszegi Krisztina mögött. Pályafutása során mindig Egerszegi szorította le a dobogó legfelső fokáról. 1989-től felnőtt válogatott úszó. Az 1991-es perthi világbajnokságon 100 méter hátúszásban ezüstérmes. Az 1991-es athéni Európa-bajnokságon 100 és 200 méter hátúszásban második. Az 1992-es barcelonai olimpián 100 méter hátúszásban második, 200 méter hátúszásban hatodik helyezést ért el. Vesegyulladás miatt az olimpia után abbahagyta a versenysportot.

A Playboy címlapján

2003-ban a Playboy júniusi száma Szabó Tünde képével a címlapon jelent meg. "Egyáltalán nem érzem kellemetlennek, kínosnak, hogy megjelent rólam több erotikusnak mondható felvétel. Sőt, úgy érzem megtiszteltetés, hogy ennek a nívós elegáns újságnak én lehetek a címlapján" – idézte a Blikk Szabó Tünde 12 évvel ezelőtti szavait.