Meghekkelték az N1 TV honlapját

n1tv.hu, N1TV, Nemzeti1 TV
Meghackelték az N1TV weboldalát. 2015.09.11.
Vágólapra másolva!
Egy tunéziai hackercsoport megbénította az N1 TV honlapját. Ennek a csatornának dolgozott az az operatőrnő, aki kedden Röszkénél elgáncsolt és megrugdosott több menekülő migránst. Az N1 még aznap menesztette az operatőrt, de azóta is több ezer fenyegető levelet kaptak.
Vágólapra másolva!

"Két-háromezer fenyegető levelet kaptunk. Volt operatőrünk fejére húszezer eurós vérdíjat tűztek ki, a szerkesztőség munkatársainak pedig többek között azt üzenték, hogy megölnek minket, és leköpik a sírunkat" – mondta az Origónak Kisberk Szabolcs, az N1 TV főszerkesztője. Ennek a csatornának az operatőre rugdosott meg és gáncsolt el kedden több a röszkei gyűjtőpontról kitörő migránst.

Az esetről több videó is készült, melyek bejárták a világsajtót, egyet a német RTL televízió riportere tett fel a Twitterre.

Az operatőrnőt még aznap kirúgták a csatornától. Később a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért is feljelentette közösség tagja elleni erőszak miatt. A rendőrség pénteken hallgatta ki az operatőrnőt, aki a Magyar Nemzetnek írt levelében azt írta, hogy tettét megbánta, vállalja a felelősséget.

Meghekkelték az oldalt

Ma meghekkelték az N1 TV csatorna honlapját is. Az oldalon jelenleg csak annyi olvasható, hogy a tunéziai iszlamista hekkercsoport, a Fallaga Team támadása miatt átmenetileg nem elérhető.

Meghekkelték az N1TV weboldalát Forrás: n1tv.hu

Mint megtudtuk: a támadás éjjel 2-kor történt, a honlapon villódzó háttér előtt többek között az a felirat jelent meg, hogy tiszteljétek a szír menekülteket.