Népirtás miatt nyomoznak ukrán katonai vezetők ellen

Nincs áram Luhanszk megyében, miután kedd este rakétatalálat érte a hőerőművet
Vágólapra másolva!
Egy ukrán kormánytagot, az ukrán hadsereg több magasrangú vezetőjét és egy ellenzéki képviselőt gyanusít népirtással az orosz szövetségi nyomozó bizottság. Az ellenzéki politikus ellen kínvallatás miatt is nyomoznak.
Vágólapra másolva!

A tüzérség vezetése miatt népirtás vádjával eljárást indított Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter, Viktor Muzsenko vezérkari főnök, valamint Anatalij Pusnyakov, a szárazföldi erők és Mikola Balan, a Nemzeti Gárda parancsnoka ellen az orosz szövetségi nyomozó bizottság. A gyanúsítottak listájára felkerült egy ellenzéki politikus, a populista, nacionalista Radikális Párt vezetője, Oleh Ljasko is.

Az orosz hatóság közleménye így fogalmaz:

A Radikális Párt elnöke ellen az a vád, hogy saját kezűleg megkínozott és megöléssel fenyegetett meg egy mariupoli lakost, akit Dmitro Csajkovszkijnak hívnak. Azt akarta állítólag kiszedni belőle, hogy rejteget-e lopott fegyvert.

Az ukrán sajtó az esettel kapcsolatban megjegyzi, hogy az orosz szövetségi nyomozó bizottság vezetője, Alekszandr Basztrikin nemrég egy interjúban azt állította, hogy Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök részt vett 1994-1995-ös első csecsen háborúban. Akkoriban Jacenyuk 20-21 éves volt, és egyetemre járt, írják az ukrán újságok.