Orbán Viktor levelet írt a zsidó vezetőknek

Orbán Viktor
Budapest, 2015. szeptember 4. Orbán Viktor miniszterelnök érkezik 2015. szeptember 4-én a Magyar Rádió stúdiójába, ahol majd interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A zsidó újév alkalmából.
Vágólapra másolva!

Levélben fejezte ki jókívánságait a közelgő zsidó újév alkalmából a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökéhez intézett levelében csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök. A levelet a Mazsihisz honlapján tették közzé.

Összetartozás és közös alapok

Most, hogy Európában egyre nehezebb megvédenünk határainkat, különösen fontos, hogy összetartozásunkat és közös alapjainkat megerősítsük - fogalmaz zsidó honfitársaihoz intézett levelében Orbán Viktor.

Ahogy a teremtés történetében a Mindenható megáldja és megszenteli a hetedik napot, úgy a naptári évben is kiemel és megszentel bizonyos időszakokat - említi meg a miniszterelnök, újesztendei jókívánságait fejezve ki a magyarországi zsidó közösségnek.

Nem csak a Mazsihisznek írt

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője azt közölte: Orbán Viktor hasonló tartalmú köszöntő levelet intézett Köves Slomóhoz, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijához és Deblinger Eduárdhoz, a Magyarországi Autonóm Orthodox Hitközség elnökéhez is.