A Corvinus szétszedése ellen tiltakoztak a diákok

Corvinus, flashmob
Budapest, 2015. szeptember 7. A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói egy molinót feszítenek ki a Szent Gellért lépcső korlátjánál, az Erzsébet híddal szemben az egyetem átszervezése miatti tiltakozásul 2015. szeptember 7-én. Szeptember 1-jén a felsőoktatási államtitkár bejelentette, hogy a gödöllői Szent István Egyetemhez kerül a Budapesti Corvinus Egyetem három budai kara. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Flashmobbal tiltakoztak a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem feldarabolása ellen. A "Nem adjuk a budai campust" feliratú molinót a Gellérthegy oldalában helyezték ki.
Vágólapra másolva!

Nem adjuk a budai campust - feliratú molinót feszítettek ki diákok reggel Szent Gellért lépcső korlátjánál, az Erzsébet híddal szemben. Így tiltakoztak az egyetem átszervezése ellen.

Nem ez volt az első

Mint arról az Origo beszámolt, hallgatók és oktatók tartottak már egy tiltakozó akciót szeptember elsején, aznap, amikor a felsőoktatási államtitkár bejelentette, hogy a gödöllői Szent István Egyetemhez kerül a Budapesti Corvinus Egyetem három budai kara.

A hallgatók hatalmas molinót feszítettek ki az Erzsébet híddal szemben Forrás: MTI/Kovács Attila

Akkor több száz, a budapesti Corvinus Egyetemre járó diák tüntetett az erőforrás-minisztérium épülete előtt. A változást bejelentő Palkovics László felsőoktatási államtitkár akkor közölte: számított arra, hogy ez a lépés indulatokat gerjeszt.