Több helyről közelítik meg Ausztriát a menekültek

Keleti  p.u. buszt követelő menekültek
Fotó:Dudás Szabolcs
Keleti p.u. buszt követelő menekültek Fotó:Dudás Szabolcs
Vágólapra másolva!
Az ország több pontjáról is gyalog indultak útnak Bécs felé a Magyarországon tartózkodó migránsok szombaton azt követően, hogy éjjel Ausztria és Németország beengedte a bevándorlókat, akiket a kormány buszokkal szállított a határra. Újraindult a nemzetközi vonatközlekedés is Budapestről. Az Origo összefoglalójából kiderül, mi történt szombat délelőtt és kora délután az országban. 
Vágólapra másolva!

Budapesten a nemzetközi vonatközlekedés újraindult reggel 9 órakor a Keleti pályaudvarnál, ahol a délelőtti órákban ismét nagy számban gyűltek össze migránsok, akik gyalog indultak el Ausztria irányába. Őket Budaörsnél megállította a rendőrség, de egy idő után továbbindultak. Egy részük egy debreceni befogadóállomásról érkezett, ahonnan hajnalban keltek útra.

Szombaton újabb menet indult a Keleti pályaudvartól Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Bicske

Bicskéről több száz fő indult el, akiket a rendőrök Tatabánya felé az 1-es útra tereltek, és egészen a vasútállomásig kísérték őket.

Bicskéről Tatabányára értek a menekültek Fotó: Szabó Gábor - Origo

Vámosszabadi

Vámosszabadiból Bécs irányába indultak a menekültek. A rendőrség az ő útjukat is biztosítja az 1-es főúton.

Vámosszabadiból Dunaszegig jutottak a migránsok Fotó: Szabó Gábor - Origo

Debrecen

Több száz migráns indult útnak szombat hajnalban vonattal a debreceni nyílt befogadóállomásról. A bevándorlók egész nap, több vonattal indultak Budapestre. A migránsok feltehetően a főváros érintésével próbálnak nyugat felé haladni.

Debrecenben több száz migráns indult útnak ezen a napon vonattal a debreceni nyílt befogadóállomásról Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Röszke

A rendőrség igazoltatta, majd szombat délután visszaszállította Röszkére azokat a migránsokat, akik a déli órákban gyalog indultak el a főváros felé az M5-ös autópályán. 60-70 bevándorló vágott neki gyalog a sztrádának.

Illegális bevándorlók pihennek egy buszmegállóban Röszke külterületén Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Kötcse

A kormánypárti politikusok ezalatt Kötcsén tárgyalnak. Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy „nagyon nehéz lelki helyzet" a jelenlegi, hiszen „mindenki sajnálja azokat, akikkel szemben fel kell lépni”, ám nem megoldás, hogy ezek az emberek „fogják magukat, és megbénítják egy ország életét”. Lázár János azt közölte, hogy folyamatosan egyeztetnek az osztrák kormánnyal az M1-es lezárása ügyében.

Orbán Viktor szerint milliók érkezhetnek Forrás: MTI/Varga György