Rátámadtak az ultrák a menekültekre

ultrák rendőrök háború
Vágólapra másolva!
Összecsaptak a rendőrökkel a magyar szurkolók az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkánál. Az egyenruhások könnygázt vetettek be, de ez nem tartja vissza az ultrákat, akik korábban a Keletinél is rátámadtak a menekültekre. Cikkünk folyamatosan frissül.
Vágólapra másolva!

Rátámadtak a magyar szurkolók a rendőrökre a Könyves Kálmán körút és az Üllői út sarkánál - jelentette tudósítónk. A körülbelül 1000-1500 szurkoló folyamatosan dobálja a rendőröket, repkednek az utcatáblák, a szemetesek, a kövek és az üvegek.

A rendőrök könnygázt vetettek be az ultrák ellen, és lassan a Népliget felé szorítják őket.

A helyszínre már lovas rendőrök és vízágyú is érkezett, tudósítónk szerint eddig három embert emeltek ki a tömegből. A román szurkolók is megérkeztek autóbuszokkal a stadion másik oldalára, a magyar ultrák egy része arra indult.

Korábban az ultrák a Bláthy Ottó utca és az Üllői út sarkánál is összetűzésbe kerültek az egyenruhásokkal.

Könnygázt vetettek be a rendőrök Forrás: Origo

Korábban az ultrák a Bláthy Ottó utca és az Üllői út sarkánál is összetűzésbe kerültek az egyenruhásokkal.

Petárdákat robbantanak a belvároson átvonuló futballszurkolók

A belvároson átvonuló magyar futballszurkolók közül többen petárdákat robbantgattak, üvegeket, palackokat dobáltak. A szurkolók a péntek esti magyar–román labdarúgó-mérkőzés helyszínére tartanak - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. Az M1 aktuális csatorna arról számolt be, hogy felrobbant egy hanggránát egy magyar szurkoló kezében a Kálvin téren, a robbanásban a szurkoló több ujja leszakadt.

Az MTI tudósítója arról számolt be péntek délután, hogy futballszurkolók több száz fős csoportja vonult végig péntek délután a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, ahol este a Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést rendezik.

Útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantgattak, a tömegből többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.
A fekete ruhába öltözött csoportot a készenléti rendőrség nagy erőkkel kísérte.

Az M1 aktuális csatorna tudósításában elhangzott, hogy a szurkolók egy csoportja - amely a Groupama Arénába tartott - egy élelmiszerboltból fizetés nélkül távozott.

Verekedés a Széll Kálmán téren

Kollégánk szemtanúja volt egy verekedésnek a Széll Kálmán térnél, a Várfok utca elején nem sokkal 17 óra után. Mintegy 30 román szurkoló minden ok nélkül nekiesett egy 25 év körüli srácnak. A fiatalember sporttáskával sétált, majd az egyik szurkoló hirtelen, nekifutva, lendületből lekevert neki egyet, két másik társa pedig belerúgott. A többiek közben énekeltek, és azt skandálták, hogy "Románia, Románia". Az áldozatnak a járókelők segítettek felkelni.

Balhé a Keletinél

Mintegy száz bevándorló a pályaudvar főbejárata előtt jelszavakat skandált arabul, és tapsolt. Ezután összetűzés alakult ki a migránsok különböző csoportjai között, mire a rohamrendőrök közbeavatkoztak, és megfékezték a randalírozókat.

Mindeközben a pályaudvar épülete mellett időről időre a magyar–román futballmérkőzésre tartó szurkolók nagyobb csoportjai vonulnak el, "ria-ria, Hungária!" kiáltásokkal, fütyülve, tapsolva. A kisebb összetűzést nem számítva a rohamrendőrök sikeresen távol tartják őket a tér középső részétől, a pályaudvar épületétől.

A téren sok rendőr és az elmúlt napokban tapasztaltnál kevesebb bevándorló van. Időnként kisebb-nagyobb menekültcsoportok verődnek össze, de a többségük - főként nők és gyerekek - az aluljáróban vannak. Jelenleg a forgalom zavartalan a Baross téren.

A Keleti pályaudvarnál már megoldották a helyzetet Forrás: Origo

Délután melegítettek

Négy-ötszáz ultra melegít a Deák Ferenc térnél az esti román–magyar meccsre - jelentette tudósítónk péntek délután.

Ultrák a Deák térnél a magyar–román meccsre várva Forrás: Origo

A szurkolók a Károly körút mentén található kocsmák előtt álltak, dobálták a füstbombákat és a petárdákat - egy a tudósítónk feje mellett repült el. Közben azt skandálták, hogy "Lesz még Erdély Magyarországé!", illetve, hogy "Ledarálunk minden román csecsemőt!" Szidták az MLSZ-t és Mussolinit éltették.

A téren jelentős a rendőri készültség, az egyenruhások a templomnál sorakoztak fel. Azonban nem léptek fel a szurkolók ellen.

Egy olvasónk szerint egy másik, legalább ezerfős szurkolócsapat fordult be a Nagykörútról a Király utcába. A villamossíneken haladtak, petárdáztak és kiabáltak. Vélhetően a Deák térnél várakozó társaikhoz szeretnének csatlakozni.