Négy évre ítéltek egy macedón embercsempészt

Vágólapra másolva!
Négy év börtönre ítéltek egy macedón embercsempészt Szegeden. A menekültek 2000 dollárt fizettek fejenként, hogy eljussanak Németországba.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban négy év börtönnel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy macedón embercsempészt, aki tíz szíriai határsértőt szállított volna Németországba Mórahalom közeléből - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádlott keddre virradóra érkezett Magyarországra. Beült egy megbízói által leállított kisteherautóba, amelyen ekkor már osztrák autópálya-matrica volt, és a jármű hátsó üléseit is kiszedték.

Ezután a vádlott Mórahalom térségében felvett tíz szír állampolgárt, akiket a zöldhatáron keresztül mások kísértek át Magyarországra, majd elindult velük az autópálya felé.

A menekültek még Szerbiában megállapodtak az embercsempészekkel, hogy őket fejenként 2000 dollárért eljuttatják Németországba.

Röviddel az indulás után a rendőrök megállították a gépkocsit, a vádlottat pedig őrizetbe vették.

Vádlott és védője az ítélettel szemben fellebbezett, így az nem emelkedett jogerőre, ezért a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását is.