Lehűlés és sok eső várható a hétvégén

Vágólapra másolva!
Az ősz első hétvégéjén többfelé erős szélre és lehűlésre kell készülni. A maximumok néhol már a 20 Celsius-fokot sem érik el, míg helyenként éjszakánként 10 fok körüli lesz a hőmérséklet. Szombaton országszerte várható eső, vasárnap lehet újra naposabb az idő.
Vágólapra másolva!

Pénteken jön a lehűlés

Pénteken először nyugaton és északon, majd átmeneti szünet után estétől délnyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor, helyenként zivatar. Emellett megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 20-31 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott előrejelzéséből.

Szombaton eső, vasárnap napsütés

Szombaton országszerte várható eső, zápor, főként délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Elsősorban a Dunántúlon lesz erős szél a délutántól. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben általában 19-24 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton, nyugaton kissé hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb is lehet.

Vasárnap kezdetben elszórtan, délután már csak helyenként valószínű záporeső, s többfelé napsütéses időre lehet számítani. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul.