Vasárnap próbálják a Kerepesi úti százlábú hídat

Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnali 4 óra 30 perctől várhatóan 11 óráig végzik a Kerepesi úti közúti híd, ismertebb nevén a százlábú híd próbaterhelését. Ezalatt a Kerepesi utat teljesen lezárják a Dózsa György út és az Aréna Pláza között.
Vágólapra másolva!

A hídon közlekedő 80-as trolibusz csak az Örs vezér tere és Puskás Ferenc Stadion között jár. A kimaradó szakaszon forgalomtechnikai okok miatt nincs pótlójárat: a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között a 2-es metróval közlekedhetnek az utasok. A közúti forgalmat a városhatár felől a Dózsa György út felé, a centrum felől pedig a Thököly út felé terelik - közölte a BKK az MTI-vel.

Ha sikeres lesz a próbaterhelés, a híd déli oldali (városhatár felé tartó) pályáján kisebb korlátozásokkal ugyan, de megindulhat a forgalom szeptember 15-én, kedden. A terhelés után a közlekedési hatóságtól végleges forgalomba helyezési engedélyt kell kérni, e nélkül nem jelenthető ki, hogy befejeződött a híd átépítése. A befejezés várható időpontja október 12-e. A százlábú híd a Kerepesi út forgalmát vezeti át a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött, felújítása tavaly februárban kezdődött.