Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnökkel nem is akárki, hanem Christiane Amanpour beszélgetett annak kapcsán, hogy az otthonában látott vendégül több menekült családot.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferencet az otthonából kapcsolták élőben a CNN-en, és először arról kérdezték, hogy hány menekültnek ad otthont.

Nagy ház, nagy szív

A politikus azt válaszolta, hogy ez mindig az adott naptól függ. Volt, hogy 12 embert, máskor pedig csak kettőt látott vendégül.

Amikor a volt kormányfőt arról faggatták, hogy pontosan miért teszi mindezt, akkor Gyurcsány Ferenc azt válaszolta, hogy beszélt a gyerekeivel, és arra jutottak, hogy

mivel az átlagosnál nagyobb házzal rendelkeznek, kötelességük segíteni.

A CNN stúdiója – Gyurcsány Ferenc a CNN-en Christiane Amanpour műsorában a Gyurcsány-villából, Skype-on jelentkezett élőben Forrás: Origo

A csirke mindenkinek bejön

És mégis vendéglátóként mit tesz meg ezekért az emberekért? – kérdezte Amanpour. „Csupa hétköznapi dolgot. Barátaink elhozzák őket, én nekilátok főzni, általában valami meleget, de kapnak gyümölcsöket, zöldséget, innivalót és csirkét is. A tapasztalataim alapján ez a legnépszerűbb étel a menekültek között” – válaszolt.

A DK elnöke arról is szólt, hogy ha kell, akkor fürdőszobát is biztosít a számukra, de vállalja a ruhák mosását, szárítását is, az igényektől függően. Volt olyan is, hogy orvoshoz kellett vinni valakit, és szorult már segítségre várandós menekült anya is.

A kertjéből kapcsolták Forrás: Láng Balázs

Gyurcsány mint névtelen önkéntes

A riporter azt is megkérdezte a volt kormányfőtől, hogy a vendégei egyáltalán tudják-e, hogy az egykori miniszterelnöknél járnak. „Nem, de ez egyáltalán nem is fontos. Van egy politikusi énem, ami egy privát dolog, de ezt a szolgáltatást a családom nyújtja. Az ilyesmi csak két napig érdekes a média számára” – mondta.

Christiane Amanpour ezt követően egy meglehetősen személyes fejtegetésbe bocsátkozott arról, hogy milyen szomorúnak tartja a magyar kormány viselkedését, és ehhez képest mennyire példaértékűnek a volt miniszterelnök hozzáállását.

Gyurcsány Ferenc számára ez persze politikai magas labda volt.

Fidesz vs. Jobbik

Az interjú utolsó perceit annak szentelte, hogy megpróbálta elemezni az Orbán-kormány intézkedéseit. Mint mondta, nem érti a magyar lépéseket, mert ezeknek az embereknek nem sok dologra lenne szükségük.

Vízre, némi ételre, kis árnyékra, hogy ne a napon vesztegeljenek. A volt miniszterelnök úgy érzi, hogy a Fidesz újabb hívekért folytat versenyt a Jobbikkal – legalábbis erről beszélt Christiane Amanpour műsorában.

Szavazzon!

Ön mit gondol a CNN műsorvezetőjének véleményéről?