Jövő héten már tényleg ősz lesz

Vágólapra másolva!
Nyugaton megkezdődött a lehűlés - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután. Északnyugat és északkelet között 10 Celsius-fokos a hőmérsékletkülönbség.
Vágólapra másolva!

Az ország keleti felében jellemzően még 30 Celsius-fok körüli meleg volt, északkeleten 34 fokos hőmérsékletet is rögzítettek. Az ország középső és déli területein is 28-29 fok van. Eközben viszont az ország nyugati, különösen északnyugati területein már hűvösebb az idő. Ott már csak 24-26 fok körüli maximumokat mértek.

Forrás: met.hu

A napi középhőmérséklet szerdán az Alföldön még jellemzően 25-26 fok körül, a Tiszántúl északi felén néhol még 27 fok közelében valószínű. Csütörtökre mindenütt 25 fok alá csökken a napi középhőmérséklet, ezzel a minden bizonnyal utolsó idei hőhullám is véget ér.

Zivatarok jönnek

Szerda este, éjjel előbb a Dél-Dunántúlon, majd a középső országrész déli felében fordulhat elő elszórtan zivatar. Bár ezeket szélerősödés és intenzív csapadék kísérheti, nem valószínű, hogy vihar alakulna ki. Csütörtökön az Alföldön lesz néhol zivatar.

Jön az ősz

Jövő héttől általában 6-12 fok között alakulnak majd a legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek, míg a legmagasabb nappali értékek 18-22 fok körül várhatóak.