Előzetesben az ötödik embercsempész is

2015.09.01. 13:47

Az Ausztriában 71 menekült holttestével együtt megtalált hűtőautó ügyében még egy bolgár férfi került előzetes letartóztatásba. Így már összesen öt gyanúsítottja van az ügynek, mindannyian előzetesben.

Elrendelték annak a bolgár férfinak az előzetes letartóztatását is, akinek a hatóságok szerint köze van – négy, már szintén előzetesben lévő társával együtt – az ausztriai A4-es autópályán hagyott hűtőkocsiban 71 menekült halálát okozó bűncselekményhez. 

A szállításban segített

Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője közölte: a bolgár gyanúsított is közreműködött abban, hogy 71 harmadik állambeli állampolgárt a magyar–szerb határszakasz közeléből Magyarországon keresztül Ausztriába szállítsanak. 

Négyen már előzetesben

A bolgár férfi négy társát már vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Mint arról az Origo beszámolt, bűnszervezetben, sanyargatással, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt rendelték el ellenük a kényszerintézkedést, egyelőre egy hónapra. 

Az előzetes letartóztatásba helyezett egyik gyanúsítottForrás: MTI/Ujvári Sándor

71 holttest a teherautóban

A 71 illegális bevándorló holttestét rejtő kisteherautót a múlt héten csütörtökön találták meg az osztrák A4-es autópályán. Az embercsempészek a szerb–magyar határt illegálisan átlépő migránsokat vitték Magyarországról Ausztriába. 

A burgenlandi rendőrség elszállítja azt a kamiont, amiben a holttesteket találtákFotó: Origo

A kisteherautó Kecskemétről indult, onnan először a déli határszakasz közelébe, később pedig már Ausztriába ment tovább. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK