Előzetesben a ceglédi dollárhamisító

dollár pénz USD
A bundle of US dollar banknotes are seen being counted at an Indonesian money changer's office in Jakarta on August 27, 2015. Asian stocks surged August 27 after hints the US Federal Reserve will not raise interest rates next month sparked a rally on Wall Street, but dealers cautioned the spectre of a slowing Chinese economy meant more turbulence ahead. AFP PHOTO / ADEK BERRY
Vágólapra másolva!
Egy ceglédi férfi százdollárosokat hamisított, majd ismerősei segítségével sikerrel forintra is váltotta őket. Mielőtt lebukott, több mint ötmillió forintot keresett a hamis bankókkal. 
Vágólapra másolva!

A Pest megyei főügyészség tájékoztatása szerint egy ceglédi férfi hamis amerikai 100 dolláros bankjegyeket szerzett, majd megkérte pár ismerősét, hogy váltsák be neki egy helyi pénzváltónál. Három alkalommal el is fogadták a hamis bankókat, ezzel 5,4 millió forintot keresett a hamisító.

Pechére az utolsó próbálkozásnál már rendőrök várták, akik augusztus 27-én őrizetbe vették.

Az ügyészség, tartva attól, hogy a gyanúsított megszökik, eltünteti a bizonyítékokat, és befolyásolja a tanúkat, indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Nem hamisítvány Forrás: AFP/Adek Berry