Türelmet kér a dugók miatt a BKK

Budaörsi út, felújítás
Budapest, 2015. március 23. Munkások dolgoznak Budapesten, a Budaörsi úton az új kereszteződés építési munkálatain 2015. március 23-án. Az építkezés miatt megváltozott a közlekedési rend a Budaörsi úton, ahol a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) erre közlekedő járatainak menetrendje is változik. A változások várhatóan októberig lesznek érvényben. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A Budaörsi úti felújítás részeként újabb szakaszon kezdődik meg a munka, ezért hétfő reggeltől ismét változik a közlekedési rend. A belváros irányába az Egér út lehet az alternatív útvonal, a BKK a közlekedők türelmét kéri. 
Vágólapra másolva!

Mint ahogyan arra az Origo is felhívta a figyelmet, szeptembertől nagy dugókra kell készülniük a Budán autózóknak.

A BKK azt állítja, hogy a szeptemberi iskolakezdést követő ugrásszerű forgalomnövekedés miatt igyekeztek úgy ütemezni az útfelújítási munkákat, hogy azok ne okozzanak jelentős torlódást. Szeptember közepéig a Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésénél csak egy sáv lesz járható a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt, továbbá szeptember végéig a XI. kerületi Bartók Béla úton, a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között a távhővezeték felújítását végzik.

Több helyen már korábban is feltúrták a várost

A főváros közlekedésében már hosszabb ideje zajlanak a jelentős közlekedési változásokat okozó fejlesztési munkák, így például már korábban elkezdődött az új Budaörsi úti közmű csomópont építése, a budai fonódó villamoshálózat kialakítása, a Széll Kálmán tér, a Kerepesi úti közúti híd, valamint a Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítése. A közlekedési szempontból a leginkább érintett helyszínek közül a budai alsó rakpart félpályás korlátozása és a Szépvölgyi út lezárása az augusztus 17-ei vihar özönvízszerű esőzés következménye.

Korlátozás várható a Budaörsi út kifelé vezető oldalán a Zólyom köz és a Petőfi laktanya közötti szakaszon is, ott ugyanis a szélső sávot lezárják. A munkaterület mellett csak egy forgalmi sáv lesz járható, a másik sáv átkerül a befelé vezető oldal útpályájára. Így - az eddigi tereléshez hasonlóan - a városból kifelé vezető irányban összesen két forgalmi sávban, befelé pedig egy forgalmi sávban tudnak közlekedni a járművek.

Munkások dolgoznak Budapesten, a Budaörsi úton az új kereszteződés építési munkálatain 2015. március 23-án. Az építkezés miatt megváltozott a közlekedési rend a Budaörsi úton, ahol a Budapesti Közlekedési Központ erre közlekedő járatainak menetrendje is változik. A változások várhatóan októberig lesznek érvényben. MTI Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos

A BKK tájékoztatása szerint emellett a befelé vezető oldalon, a Pannonhalmi út és a Nagyszőlős utca feletti felüljáró közötti szakaszon, a szélső sáv lezárása mellett kezdődik meg a felújítási munka. Itt a munkaterület mellett három sáv, míg a felüljáró felhajtójára eső szakaszon a két sávból csak egy lesz járható.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a BKK honlapján, illetve a Kozut.bkk.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok akár interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen - írta a BKK.