Előzetesben a halálkamion embercsempészei

Előzetesben a halálkamion embercsempészei
Kecskemét, 2015. augusztus 29. Az ausztriai A4 autópályán hagyott autóban 71 menekült halálát okozó bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett egyik gyanúsítottat vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Kecskeméti Járási Bíróságon 2015. augusztus 29-én. A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta a bűncselekménnyel összefüggésben őrizetbe vett három bolgár és egy afgán embercsempész előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a négy embercsempészt, akik – a gyanú szerint – közreműködtek az Ausztriában holtan talált migránsok szállításában. A három bolgár és egy afgán férfi egyelőre egy hónapig marad előzetesben bűnszervezetben, sanyargatással, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt. 
Vágólapra másolva!

Bűnszervezetben, sanyargatással, üzletszerűen elkövetett embercsempészés miatt rendelte el egy hónapos előzetes letartóztatását a bíróság szombaton annak a négy férfinak, akik – a gyanú szerint – közreműködtek az Ausztriában holtan talált migránsok szállításában.

Nem fogják bírni a bíróságok a terhelést

Százas nagyságrendben lesz szükség új bírókra és bírósági titkárokra, ha bűncselekmény lesz a tiltott határátlépés, mondta az előzetes letartóztatásról szóló döntés előtt Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke. Az elnök szerint napi több száz, illetve ezres nagyságrendű lehet az új büntetőeljárások száma, amit a bíróságok a jelenlegi kapacitással nem tudnak ellátni.

71 holttest a teherautóban

A hetvenegy illegális bevándorló holttestét rejtő kisteherautót csütörtökön találták meg az osztrák A4-es autópályán.

Egyelőre egy hónapra került előzetesbe a négy gyanúsított Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az embercsempészek a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat vitték Magyarországról Ausztriába. A kisteherautó Kecskemétről indult, onnan először a déli határszakasz közelébe, később pedig már Ausztriába ment tovább.

Az ügyészség szerint egyebek mellett azért kell előzetesbe kerülniük, mert súlyos bűncselekményt követtek el, és ha szabadlábon maradnának, elszökhetnének, vagy akár bizonyítékokat is eltüntethetnének, és a tanúkat is befolyásolhatnák.