Jogerős életfogytiglan a battonyai gyilkosoknak

Vágólapra másolva!
Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit és egy nőt, akik Battonyán évekig kínoztak egy fiatal lányt, aki végül 2010-ben belehalt a bántalmazásba. A lány holttestét alásták. 
Vágólapra másolva!

A táblabíróság a vádlottakat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

Az ítélőtábla - az elsőfokú bíróság ítéletét súlyosítva - a jelenleg 39 esztendős elsőrendű vádlottt esetében kizárta a feltételes szabadság lehetőségét. A 37 esztendős másodrendű vádlott 32, felesége a szintén 37 esztendős harmadrendű vádlott 35 év után hagyhatja el legkorábban a fegyházat.

Válogatott módszerek

A három vádlott válogatott módszerekkel, évekig kínozta a fiatal lányt. Volt, hogy a nőt az verhette, aki megnyerte a pókerpartit, de olyan is előfordult, hogy égő csikkel nyomtak el az arcán, és fogóval kihúzták a fogait. Nem egyszer árammal rázatták és nyugtatókat is adtak neki, hogy ne tudjon elszökni.

Ilyet még az ügyész sem látott

Az ügyész a másodfokú tárgyaláson azt mondta, hogy „ilyen évekig tartó kegyetlen kínzásokkal és embertelenséggel még nem találkoztam”.

A lányt 2007-tól egészen a haláláig folyamatosan bántották, a kínzások egyre durvábbak lettek. 2010 júniusában meg, a holttestét októberben találták meg, másnap pedig elfogták az elsőrendű vádlottat is.