Választási csalás Földesen

Megsemmisített szavazólapokat öntenek egy konténerbe férfiak Miskolcon. Ezen a napon meg kell semmisíteni a választási irodákban az októberi önkormányzati választás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat, a jegyzőkönyvek kivételével
Megsemmisített szavazólapokat öntenek egy konténerbe férfiak Miskolcon. Ezen a napon meg kell semmisíteni a választási irodákban az októberi önkormányzati választás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat, a jegyzőkönyvek kivételével; utóbbiakat a Magyar Nemzeti Levéltárban őrzik tovább.
Vágólapra másolva!
Olyan embereket állított nemzetiségi önkormányzati képviselőjelöltnek egy nő, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy elindultak. A saját rokonát akarta gyengíteni a kamujelöltekkel. 
Vágólapra másolva!

Nem szerette volna, hogy a rokona nyerjen, ezért okiratot hamisított és a választás rendéjét is megsértette egy 35 éves bárándi nő.

Összejött egy szervezettel

A csaló asszony Bárándon szeretett volna indulni a 2014. október 12-i nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán. Az egyik szervezet felhatalmazta, hogy Hajdú-Bihar megyében képviselje őket. A szervezet nevében augusztus 26-a és 29-e között három sárrétudvari lakost bejegyeztetett a központi névjegyzékbe. Ekkor még azt tervezte, hogy a három ember a választáson majd őt, vagy a szervezetét támogatja.

Megsemmisített szavazólapok Forrás: MTI/Vajda János

Ezután tudta meg, hogy Földesen az egyik rokona is indul a választáson. Ez nem tetszett neki, ezért eldöntötte, hogy a felhatalmazást adó szervezet jelöltjeként indítja Földesen a három sárrétudvari embert.

Kezdődött a hamisítás

Ezért – az érintettek tudta és beleegyezése nélkül – Földesen a Polgármesteri Hivatalban regisztráltatta őket, a nevükkel aláírt dokumentummal pedig ajánlóíveket vett fel, amelyeket szintén meghamisított. Később a helyi választási bizottság az embereket nyilvántartásba vette.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség 3 rendbeli választás rendje elleni, valamint 3 rendbeli közokirat-hamisítás miatt emelt vádat ellene, felfüggesztett börtönt kérnek rá.