Vágólapra másolva!
Bencsik János, a Fidesz-KDNP képviselője örömét fejezte ki, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondta ki az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkokkal kapcsolatos módosítását. 
Vágólapra másolva!

Győzelem – így értékelte Bencsik János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője az Alkotmánybíróság hétfői döntését. Az igazság szabaddá tesz, ha ki is mondjuk azt... – írta Facebook-oldalán a képviselő. Bencsik egyébként nem szavazta meg a most alkotmányellenesnek értékelt jogszabályt.

Bencsik János örül az AB döntésének Fotó: Origo

Alkotmányellenes az állami földvagyonról szóló törvény nemzeti parkokkal kapcsolatos módosítása – mondta ki az Alkotmánybíróság. A testület szerint azonban nem alaptörvény-ellenes, hogy a törvény egyes, a Nemzeti Földalapba tartozó földterületek esetében lehetővé tette haszonbérleti szerződések felmondását, illetve megszüntetett elő-haszonbérleti jogokat.

Áder fordult az Alkotmánybírósághoz

Áder János köztársasági elnök nem hirdette ki a törvényt, hanem az Ab-hoz fordult közjogi érvénytelenség miatt, ugyanis álláspontja szerint minősített többségre lett volna szükség a módosítás egyes részeinek elfogadásához. Továbbá felvetette azt is, hogy sérülhettek-e a természetvédelem korábban elért szintjének megőrzését szolgáló intézményi garanciákra vonatkozó szabályok, illetve hogy a jogszerűen megkötött, hatályos szerződések e törvénnyel módosíthatók-e.