Nem kellenek a gyerekorvosi praxisok

Meseterápia, beteg gyerek, mesét olvasó apuka
Vágólapra másolva!
Júniustól megszűnik Szőregen a gyermekorvosi ellátás, helyette Újszegedre kell vinni a betegeket. Ez a második körzet, ami az egyetemi városban orvos nélkül marad.
Vágólapra másolva!

Heves vitákat váltott ki a szegedi közgyűlés szakbizottságaiban a szőregi gyermekorvosi körzet megszüntetése. Pénteken a testület mégis úgy döntött, hogy az ellátás biztonsága érdekében az a legjobb, ha a szőregi területet három újszegedi orvos között osztják el. Solymos László alpolgármester úgy fogalmazott, begyűrűzik az egyetemi városba az orvoselvándorlás problémája - írja a Délmagyar.hu.

Egymásra mutogatnak a politikusok

A 70 évesen nyugdíjba menő doktornő helyét előbb pénzért lehetett volna átvenni, de nem kellett. Majd kétszer az önkormányzat hirdette meg, szintén eredménytelenül. A betegeket a Korondi utcai rendelő három orvosa között osztották szét. A bal- és jobboldal a közgyűlésen egymást hibáztatta az országban kialakult orvoshiányért.

Szegeden rövid idő alatt két gyerekorvosi praxis szűnt meg Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A szőregi doktornő az okokról és hogy miért nem szimpatikus a körzeti gyermekorvoslás, nem nyilatkozott a Délmagyar.hu-nak. Egy szőregi anyuka az mondta, bár sajnos gyakran kell orvoshoz vinnie Sára lányát, nem érzi problémának, hogy ezután a kijelölt újszegedi rendelőbe járjanak.

További orvoshiány jöhet

Ez már a második szegedi gyermekorvosi körzet, ahonnan távozik az orvos. Pár hónapja a Budapesti körúti rendelőből ment el egy orvos, ott a többi gyermekgyógyász között osztotta fel a város a területet. Szegeden jelenleg, a szőregi körzettel együtt 31 házi gyermekorvos dolgozik. Az orvosok fele nyugdíjas korú. 9-en 61 és 65 év közöttiek, 4-en 66 és 70 év között vannak, 2-en pedig 71 éven felüliek.