Sajnálja a törvényszék az ügyészség kiakadását

Vágólapra másolva!
Sajnálja, de tudomásul vette a Budapest Környéki Törvényszék, hogy a Pest Megyei Főügyészség egy sajtótájékoztatón vitatta az elsőfokú bíróság ítéletét az szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyében. A törvényszéknek az ügyészség, az ügyészségnek pedig a törvényszék munkája nem tetszik. 
Vágólapra másolva!

A Budapest Környéki Törvényszék pénteken közleményt küldött az Origónak, amelyben a Pest Megyei Főügyészség csütörtöki sajtótájékoztatójára reagáltak. Szabó Ferenc főügyész akkor azt mondta, hogy bíróság állításával szemben az ügyészség minden bizonyítékot megszerzett a szigetszentmiklósi gyermekmolesztálásról. Szerinte a gyerekeket biztosan bántalmazták szexuálisan is, nem csak elhanyagolták őket, ahogy a szerinte enyhe ítélet állítja.

Erre reagált pénteken a törvényszék. Közleményükben egyebek mellett arra hívják fel a figyelmet, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény szerint a bíróságnak a szóbeli ítélethirdetéskor minden bizonyítékot értékelnie kell.

A magyarázat része az a mondat is, amely szerint a bíróságnak "meggyőző és logikus érveléssel kell számot adnia arról, hogy mely bizonyítékot és miért fogadott el illetve vetett el.

A közlemény további részében azt ismertetik, hogy az elsőfokú ítéelt után milyen jogi eljárás következik. Ezekben már nem reagálnak az ügyészségi kifogásokra.